Compromís per Elx considerem que les xiquetes també han de formar part de l’Escolania del Misteri d’Elx i per això instem al Patronat del Ministeri d’Elx a què reconsidere aquesta postura i torne a permetre i fomente la participació de les xiquetes en l’Escolania. Entenem que l’accés de les xiquetes no ha d’estar restringit exclusivament al Cor Juvenil i cal garantir la seua participació en totes les franges d’edat.
Per a la diputada per Compromís i regidora a l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà, «cal recordar que abans que es prenguera aquesta postura, les xiquetes podien participar en l’Escolania a qualsevol edat i, en aquest sentit, no compartim la decisió de limitar el nou ingrés únicament als xiquets, com ja afirmarem en 2013».

«En eixe moment entenguérem que la decisió suposava un pas enrere en la inclusió de les dones en La Festa i precisament hem de vetlar per la seua inclusió i visibilitat. La preservació del nostre patrimoni i cultura no ha de ser incompatible amb la igualtat i precisament des de Compromís considerem que aquest patrimoni de la humanitat de tots els il·licitans i totes les il·licitanes aconseguirà un valor afegit en tant que fomente la participació de les xiquetes», ha conclòs Mollà.